Nesmrtelný recept na RETRO KRÉM do vánočního cukroví. Když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní

12003
Sdílejte

Recept na tento krém jsem naučila ještě za bývalého režimu, když jsem pracovala v cukrárně. Tento recept je velmi lahodný, jemný a zejména poctivý – z pravého másla.

Jeho největší výhodou je, že když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní.

Tento základní krém využijete na slepované pečivo, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované oříšky.

Potřebujeme:

250 g másla (v pokojové teplotě)

200 g práškového cukru

190 ml mléka

1 lžíce polohrubé mouky

1 lžíce rumu

Postup:

Mléko rozmícháme s moukou.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Vánoce Husákových dětí: Skleněné ozdoby a méně dárků. Trávili jsme většinu času venku a mezi paneláky vznikala v zimě ledová hřiště

Co se pilo za socíku : Český turek, šípkový čaj i šťáva. Vzpomínáte, jak voněly prodejny potravin, kde téměř nonstop pracovaly kávové mlýnky?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Další články