Těžko pochopitelné emoce. Otec se po ma*akru v Izraeli zaradoval, že malou dcerku našli mrtvou. Jeho slova vhánějí slzy do očí

7479
Sdílejte

V sobotu násilníci z Hamásu zaútočili na izraelské osady a provedli ma**kr. Jen v kibucu Be’eri pak bylo nalezeno nejméně 100 těl. Obyvatelem kibucu je také Tom Hand. Bydlel tam se svou osmiletou dcerou Emily.

V pátek večer před útokem šla Emily do domu své kamarádky a strávila tam noc. „Měli dívčí noc,“ řekl Hand CNN. Když se v sobotu v 6:30 ráno rozezněly sirény, Hand si nedělal velké starosti – poplachy nejsou v kibucu nic neobvyklého. Emily spala se svou kamarádkou a on si byl jistý, že obě děti jsou v bezpečí.

„Dokud jsem neuslyšel výstřely. A to už bylo pozdě. Kdybych to věděl… Možná bych mohl utéct, vzít ji, vzít její kamarádku, vzít její matku, přivést ji k sobě domů. Ale než jsem si uvědomil, co se děje, bylo už pozdě,“ řekl. V den útoku byl kibuc pod palbou asi dvanáct hodin.

Být rukojmím by bylo horší než smrt

Tom Hand musel čekat dva dny na zprávy o své dceři. Během srdcervoucího rozhovoru pro CNN se rozplakal, když líčil okamžik, kdy se dozvěděl, že tělo jeho dcery bylo nalezeno – a řekl, že se mu ulevilo, že nebyla unesena. „Našli jsme Emily – není na živu.“

Kam dál?

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Proč jsme schopni riskovat život pro pěkné selfie ? Bizarní smrt kvůli fotkám

Rodiny obětí z univerzity nedostanou odškodné pokud nepřiznají majetek

V České republice se připravuje novela, která má za cíl úplně zakázat tělesné tresty. Působí to částečně absurdně

6 způsobů, jak vyčistit náš domov od negativní energie…

Další články