Požadavky EU na výrobce mobilních telefonů: Vyrábějte robustnější telefony, které lze opravit

647
Sdílejte

Výrobci a dovozci budou také čelit řadě požadavků na výrobky: Od této chvíle musí mít přístup k náhradním dílům, jako jsou baterie. Rovněž bude stanovena maximální doba dodání náhradních dílů. Zároveň se také požaduje, aby výrobci a dovozci měli přístup k informacím o opravách, údržbě a ceně náhradních dílů. Kromě toho musí existovat možnosti demontáže při výměně dílů, včetně výměny baterie.

V nové úpravě budou rovněž zavedeny toleranční limity. Nové požadavky kladou důraz na odolnost. Mobilní telefon nyní musí odolat pádu na zem 45krát. Kromě toho jsou zavedeny limity tolerance pro prach, stříkající vodu a životnost baterie.

Důležitým opatřením k zajištění většího počtu oběhových a udržitelných výrobků je návrh Evropské komise na nové nařízení o ekodesignu , které nahradí současnou směrnici o ekodesignu.

– Nařízení o ekodesignu bude důležitým rámcem v nadcházejících letech. Umožní stanovit přísnější požadavky na výrobky, aby byly ekologicky udržitelné a byly navrženy pro oběhové hospodářství. Z dlouhodobého hlediska by se to mohlo týkat mnoha produktů. Více produktů musí být možné používat déle, snáze se opravovat, znovu používat a materiály lze recyklovat, říká Anne-Marie Vikla z Norské agentury pro životní prostředí.

Kam dál?

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Proč jsme schopni riskovat život pro pěkné selfie ? Bizarní smrt kvůli fotkám

Rodiny obětí z univerzity nedostanou odškodné pokud nepřiznají majetek

V České republice se připravuje novela, která má za cíl úplně zakázat tělesné tresty. Působí to částečně absurdně

6 způsobů, jak vyčistit náš domov od negativní energie…

Další články