Fantastická pochoutka ze smetany a malinového želé! Jako by to dělal profík!

1881
Sdílejte

Příprava:

Bílky ušleháme do tuhé pěny. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao a poté vymícháme pěnu. Těsto nalijte do zapékací mísy s odnímatelnými stranami nebo na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 35 minut. Mezitím si připravíme krém: ušleháme šlehačku a přidáme šlehačku. Přidejte jogurt do pěny. Maliny rozdrťte vidličkou, poté je vmíchejte do krému a dejte na 20 minut do lednice. Když je těsto upečené, necháme ho vychladnout a poté podélně rozkrojíme na 3 stejné díly. První plát vložíme zpět do trouby natřeme na něj polovinu krému, poté přikryjeme druhým plátem. Navrch potřeme zbylým krémem a přikryjeme třetím plátem. Nechte v chladu, dokud není želé připravené. Maliny dejte spolu s cukrem do hrnce a na mírném ohni začněte vařit. Vařte  na mírném ohni 20 minut, poté odstraňte z tepla. Želatinu rozpustíme v troše vody a vmícháme. Maliny nechte trochu vychladnout, pak je lžící nasypte na těsto, rozprostřete a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice. Když je želé již tuhé, lze strany pekáče oddělit a nakrájet na plátky.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články