Yvonne Přenosilová to v životě neměla lehké. Roky trápení a potoky slz kvůli synovi si vybraly svou daň

25454
Sdílejte

Poté, co v roce 1968 podepsala manifest 2000 slov, byla pronásledována režimem do takové míry, že s rodiči emigrovala do Německa. Usadili se ve městě Mnichov, kde se v roce 1978 provdala za právníka, barona Maxmiliána von Schuckmanna, kterému rok po svatbě porodila syna Maxmiliána. Pracovala jako letuška a později, na popud Karla Kryla i v rádiu Svobodná Evropa.

Osudný rozvod a ztráta milovaného syna

Pouhých 6 let trvalo její manželství. Vychovávala syna po rozvodu sama. Velký zvrat nastal s příchodem něžné revoluce a politického převratu v roce 1989. V Československu na ni fanoušci nezapomněli, takže oprášila své legendární hity a nastartovala opět pěveckou kariéru. Do svého rodiště se kvůli různým vystoupením a koncertům vracela tak často, že se nakonec v roce 1993 rozhodla do Prahy z Mnichova přestěhovat natrvalo. Velký problém, který ji sužoval do konce života nastal, když jí tehdy čtrnáctiletý syn dva týdny před stěhováním oznámil, že s ní odmítá vycestovat a zůstane bydlet v Mnichově u otce.

Pokračování na další straně

„ Max mi to řekl poté, co byl s otcem na večeři a já jsem nevěděla co dělat. Měla jsem na výběr, buď ho ke stahování donutit, nebo ho nechat u otce. Ale ale donuťte puberťáka, aby se s vámi odstěhoval do cizí země. Jsem přesvědčená, že kdybych ho vzala za ruku a násilím dovlekla do Prahy, ze života by mi udělal peklo,“ popisovala neřešitelnou situaci v televizním pořadu 13. komnata.

Tajný pláč

Fanoušci jí klečeli u nohou, ale ona se přesto sužovala. „Po celou dobu jsem čekala, že mi Max zatelefonuje, abych si přišla pro něj. Přiznám se, dodnes kvůli tomu pláču. Ten fakan je už velký, ale stejně mě to bolí,“ přiznala s hořkostí v hlase.

Kam dál?

Jestli mě ODS vyhodí, nebudu do ní kopat. Na to mám Petra Fialu a tu stranu moc rád. Odejdu bez vulgarit. Poté se sprostě pustil do Zahradila

Rodina, přátelé a veřejnost se dnes naposledy loučí se Simonou Postlerovou

Jan Saudek slaví 89. narozeniny. Uznávaný fotograf zplodil až dvacet dětí, dopustil se i incestu s vlastní dcerou

Herečka Simona Postlerová zanechala rodině po sobě dluhy, přátelé na ni vypsali sbírku, dlužila i na nájemném

Obrovské neštěstí prožívá moderátorka Novy Petra Svoboda : Přišla o manžela. Ondřeje Křivku srazil na kole nepozorný řidič

Další články