Od smrti majora Zemana (†83) uplynulo už 6 let : Vydělal velké peníze, ALE… Zničilo mu to život!

2565
Sdílejte

Navíc v roce 1980 získal titul Zasloužilý umělec, takže od té doby inkasoval 1000 korun za jeden natáčecí den a za Státní cenu Klementa Gottwalda si vydělal dalších 50 tisíc korun za ruku. „Nikdy jsem nešetřil takové peníze, abych byl za vodou, jak se říká. Když si myslíte, že jsem dobré dva roky neodváděl dobrou práci, je to těžké,“ řekl Brabec.

Navíc mu tato role zničila život. Mnozí ho za ni dokonce nenáviděli. „Major Zeman mě zničil jako herce, protože jsem nedostával jiné role. Nechali mě odškrtnout jako zemana, bylo to jako znaménko na čele!“ napsal ve své autobiografii. A přestože s STB nikdy nespolupracoval, ani nebyl členem Komunistické strany, ocitl se po revoluci na černé listině.

„Pak už jsem jen dělal pohádky. Za minulého režimu jsem nebyl ani okupován, protože se na mě dívali. Nestydím se za to, že jsem ten seriál udělal, ale štve mě to,“ řekl v minulosti.

Kam dál?

Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Další články