Ženy hledají pouze hluboký vtah? Omyl. Mnohé raději volí samotu a pozornost mužů na seznamkách

894
Sdílejte
Digitální věk má své výhody. Například nemusíte vycházet z domu, abyste se setkali s partnerem, se kterým budete sdílet krásné chvíle a každodenní starosti. Ale není to tak jednoduché. „Lov“ na seznamovacích místech vyžaduje spoustu času a trpělivosti. „Za tři roky jsem stihla asi čtyřicet randění,“ přiznala česká supermodelka Pavlína Pořízková, která se se scenáristou a režisérem Jeffem Greensteinem po mnoha hořkých zklamáních konečně seznámila online.
Mnozí to však raději zabalí po několika zklamáních. Dámy si stěžují, že muži na stránkách zaměřených na nalezení partnera s větší pravděpodobností hledají potěšení, pánové jsou zase zděšeni vybíravostí a nerovnováhou některých dám. „Po dvou letech jsem zrušil všechny seznamky. Těžko tam najdete normální ženu. Obvykle se těší zájmu několika mužů, jsou nerozhodné a často promiskuitní,“ shrnul Tibor. Takže nezáleží na tom, jakého jste pohlaví, nikdo to nemá jednodušší. Snad jen ten, kdo neočekává hlubší vztah.
Kdo se skrývá pod maskou?
„Internetové seznamování poskytuje výhodu anonymity,“ říká psycholog a psychoterapeut Ľudovít Dobšovič. „V anonymitě je možné sondovat a ověřit, jak bychom byli za určitých podmínek přijati. Motivy pro randění jsou různé. Ženy hledají blízkost a partnera, který je miluje a chce s nimi vytvořit rodinu nebo manželství. Muži se často snaží najít partnerku na potěšení. Chtějí mít pocit, že mohou ženu nadchnout psychicky i fyzicky a tím od ní získat ocenění.“ Odborník popisuje a dodává, že taková očekávání pak mohou být zdrojem nošení „masky“, tedy lží a skrývání skutečných motivů a postojů. „V tomto případě je pravděpodobnost úspěchu velmi nízká,“ dodává.
Pokračování na další straně

Kam dál?

Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Další články