Tento chlapec to v životě skutečně neměl lehké: Od svých 8. let se sám staral o paralyzovanou maminku, uklízel dům a také vařil!

3772
Sdílejte

Chlapec měl tehdy pouhých osm let! V té době Vladův otec zemřel při požáru, takže 8leté dítě zůstalo samo. Chlapce chtěli vzít do dětského domova, ale tvrdohlavé a soběstačné dítě nechtělo nechat svou matku samu. Sousedka se rozhodla dítě adoptovat, aby mu tak alespoň z části pomohla vyřešit problémy, ale jinak se musel chlapec se vším vyrovnat sám.

Pokračování na další straně

Informace o Vladovi a jeho neštěstí se dostaly do médií, když mu bylo 16 let. Každý byl ohromen tím, co uviděl na obrazovce. Po celou tu dobu bylo dítě schopno vařit a uklízet, zatopit si v komíně, starat se o svou slabou matku, mýt ji a krmit. I když se Tatiana cítila velmi špatně a přestala mluvit, Vlado se nevzdal. Vyzbrojil se knihami a každý večer učil svou mámu číst a mluvit.

Samozřejmě jí nemohl poskytnout plnohodnotnou léčbu, ale nechtěl, aby se její stav zhoršil. Bohužel, žena na tom byla čím dál tím hůře.

Pokračování na další straně

Nejzajímavější věc je, Vlado na sebe péčí o matku neuvalil kříž. Je skvělý ve vzpírání těžkých vah, trenér ho nepřestává chválit a chlapec získal několik ocenění.

Vlado má také osobní život. Se svou přítelkyní, Nastě, se setkal ve škole. Hned se do sebe zamilovali. Nasťa ho tak milovala, že neváhala a začala mu pomáhat s péčí o jeho matku.

Kam dál?

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Další články