Otec mu vyčítal, že neběhá za ženami. Zdeněk Troška byl vydírán pro svou orientaci, zachoval se statečně

2176
Sdílejte
Maminčina reakce
„Měl jsem to štěstí, že jsem to o sobě věděl už od dětství. Měl jsem ještě nějaké přítelkyně, ale nebylo nic. Šli jsme na rande, všechno bylo nevinné. Pak jsem si uvědomil, že se mi líbí ten či onen kamarád. Když jsem vyrůstal, odešel jsem do Francie. A všechno, co jsem měl ukryté v hlubinách své duše, tam vyšlo,“ vzpomínal  Zdeněk Troška, který se nejprve svěřil mamince Růženě.
Jeho matka jen chtěla, aby byl v životě šťastný. S otcem legendárního českého režiséra to bylo složitější.
Ta to bez větších obtíží přijala. „Vzala to dobře. Jediné, co chtěla, bylo, abych byl v životě šťastný,“ řekl. Jediná věc, která trápila jeho matku, bylo, že nebude mít vnoučata.
Táta to nechápal
„Naštěstí měl bratr rodinu a dvě dcery. Chtěla ode mě i vnoučata. Řekl jsem jí: ‚Mami, tady máš moje filmy, tohle jsou moje děti,'“ vzpomíná úspěšný režisér. Reakce otce Václava byla úplně jiná.
„Nikdy se s tím nesmířil. Nechápal, jak můžu nemít rád ženy. Řekl, ať mu to netahám domů,“ řekl upřímně Zdeněk Troška. Pokaždé, když  přišla do jeho domu nějaká jeho kamarádka, jeho otec omládl o 20 let a byl hrdý jako kohout, ale v okamžiku, kdy se zastavil nějaký  Zdeňkův kamarád, řekl „nazdar“ a odešel.
 
Vydírali ho
„Můj otec měl vždycky moc rád ženy. Nemohl pochopit, že nejsme stejní,“ řekl režisér, který byl v 90. letech vydírán kvůli své  orientaci.
„Přišel za mnou jednou člověk a řekl, že prozradí novinám, že jsem gay. Vyhodil jsem ho, ať to  klidně udělá. Moje rodina to věděla, neměl jsem s tím problém,“ řekl Zdeněk Troška, který měl během života několik vztahů, ale téměř všechny ztroskotali na jeho workoholismu. Některé partnerky od něj odlákaly kamarádky.
Pokračování na další straně

Kam dál?

Marie Pilátová si za natáčení trilogie Slunce, seno vydělala tisíce. Helena Růžičková si jí a ostatních vesničanů nevšímala

Rodina legendárního závodníka Michaela Schumachera se rozhodla vydražit jeho vzácnou sbírku luxusních hodinek. Zbavili se i nejcennějšího kousku!

Vlastimil Harapes ještě stačil sepsat poslední vůli. Komu majetek odkázal?

Známá narkomanka Katka Bradáčová promluvila o své dceři: Šestnáctiletá Tereza chce být zdravotní sestřičkou

Uznávaný český lékař promluvil o stavu Roberta Fica: Nekrózy jsou špatné znamení, není schopen hojení

Další články