Nejlepší cukrovinka jakou jsem kdy jedla. Tyto košíčky jsou jedna báseň!

21746
Sdílejte
POSTUP
  • Nejdříve upečeme košíčky (malé formičky), další den natřeme marmeládou, zarovnáme ořechovou nádivkou a další den se zdobí krémem, máčet v čokoládě můžete ještě tentýž den, ale klidně i další. Hlavně můžete cukroví zamrazit a schovat na později, i když to určitě neuděláte.
  • 1. Smícháme ingredience na těsto, zpracujeme a plníme malé formičky košíčků. Pečeme na 175st.
  • 2. Upečené a vychladlé košíčky potřeme rybízovou marmeládou a navršíme smíšené ořechy s cukrem, vanil.cukr a rumem.
  • 3. Na čoko krém ušleháme vejce spolu s cukry nad párou do zhoustnutí. Necháme vychladnout a poté zašleháme máslo a kakao.
  • 4. Krémem zdobíme košíčky a ztuhlé z chladničky máčíme v čoko polevě.

 

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články