Maso na povrchu křupavé a vevnitř šťavnaté: Tento tip na perfektní grilované maso by měl znát každý!

4418
Sdílejte

Pro úspěch je důležitý také čas marinování: pohybuje se například mezi 30 minutami pro špízy, několika hodinami pro steaky a půl dne pro velké játra.

Pokračování na další straně

Nejdůležitější pravidlo při grilování masa

Máte vybrán dost hrubý kus kvalitního masa s tukem, marinovaný dostatečně dlouho a gril je již dobře rozpálený? Je čas připomenout si základní pravidlo grilování, které lze uplatnit na steaky, špízy, grilovací klobásky, sýry i hamburgery.

Maso položte na gril a nechte jej ležet. Neposouvejte ho, neobracejte ho, nepřitlačujte ho! Až v polovině času jej otočte a opět jej bez dotýkání nechte dogrilovat z druhé strany. Jen tak bude krásně opečené na povrchu a šťavnaté uvnitř.

Kam dál?

Retro pomazánky z dob socialismu dnes znovu bodují. Na Štědrý večer je na chlebíčky dávali v celé ČSSR

Varování: Když jednou vyzkoušíte tyto ořechové mušle, budete je péct každý rok!

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Další články