Koblížky s čokoládovou polevou a šlehačkou: Všichni se budou olizovat až za ušima!

2382
Sdílejte
Postup:
  1. Prosejte mouku do mísy a přidejte veškerý kvásek. Potom do samostatné mísy vložte žloutky s cukrem a šlehejte, dokud nezbělejí a veškerý cukr se nerozpustí (asi 7 minut). Když jsou žloutky vyšlehané, přidejte je do mouky se zákvasem. Mléko a máslo smíchejte a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí (po přidání do těsta by mělo být teplé, ne horké). Potom začněte mísit těsto a postupně přidávejte teplé mléko a máslo. K hnětení můžete použít i planetární mixér.
    Když je těsto dobře uhněteno (asi 10 minut), přidejte olej a chvíli pokračujte v hnětení. Jako poslední krok přidejte líh a místě, dokud se těsto úplně nevstřebá.
  2. Připravené těsto vložte do mísy, přikryjte a odložte na teplé místo, aby vykyselo (asi na hodinu až hodinu a půl). Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
  3. Vykynuté těsto položte na pomoučněný vál. Jemně jej vyrovnejte a vykrajujte kruhy pomocí sklenice nebo formičky o průměru 7 cm. Do středu každého kolečka dejte asi 1/2 čajové lžičky džemu nebo tuhé marmelády a důkladně jej uzavřete (pokud se chystáte koblihy dělat se šlehačkou, tvarujte je bez džemu).
  4. Šišky necháme na prkně kynout asi 20 minut, během kterých zahřejeme tuk. Když koblihy vykynou, házejte je do rozpáleného tuku a smažte 2-3 minuty z každé strany. Hotové koblihy odložte na papírovou utěrku a nechte úplně vychladnout (pokud je chcete se šlehačkou) nebo teplé koblihy posypte moučkovým cukrem.
  5. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Potom začněte šlehat smetanu s cukrem. Když se mírně zpění, přidejte ztužovač a pokračujte ve šlehání, dokud krém neztuhne.
  6. Šišky překrojte na polovinu. Na jednu polovinu dejte šlehačku. Vrchní část koblihy namočíme do čokolády a položíme na šlehačku.

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články