13 základních věcí, které by se měl každý naučit do 30 let

1527
Sdílejte

Neustále spěcháme, aby se do naší doby vešlo co nejvíce věcí. Ale po chvíli si uvědomíme, že se plýtváme nepodstatnými věcmi a zapomínáme na ty důležité. Cestování a čas strávený s rodinou jsou obvykle tím, na co vzpomínáme. Nikdo si nepamatuje, že by jeden páteční večer pracoval v kanceláři přesčas. Je důležité naučit se nastavit správný řád a dělat to, co máte rádi, častěji.

6. Vydělávejte peníze a utrácejte je na dovolené

Nedostatek odpočinku vede k emocionálnímu a fyzickému vyčerpání a snižuje efektivitu. Proto je lepší, když peníze vydělané prací neutratíte za nejnovější smartphone, ale raději na zaslouženou dovolenou. Pokud si odpočinete, nabijete se energií a budete se moci vrhnout do svých úkolů s větší energií. Zaveďte, že si každý měsíc odkládáte 20 % z platu na odpočinek!

7. Udělejte si řidičský průkaz

 

Jakmile máte řidičský průkaz, dává vám to velkou motivaci dělat více věcí. Začnete uvažovat o koupi vlastního auta a k tomu si zvýšíte příjem. S řidičským průkazem je cestování mnohem jednodušší. Když jste v zahraničí, můžete si pronajmout auto a prozkoumat co nejvíce památek.

8. Zabezpečte se přivýdělky

Do 30 let byste také měli mít další zdroj příjmů. Můžete se stát freelancerem, vydělávat si pasivní příjem nebo začít podnikat. I když pracujete pro nejstabilnější společnost ve městě, není žádná záruka vaší budoucnosti. Proto je nutné zajistit si další zdroj příjmu, který můžete využít v kritických situacích.

9. Odstěhujte se z domu svých rodičů

Kam dál?

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Další články