Ženské tělo vyžaduje mnohem víc spánku, protože ženy využívají mozek častěji než muži!

1775
Sdílejte

Ženy mají hlubší psychické a duševní prožívání a z toho důvodu vyžaduje jejich tělo více odpočinku a spánku oproti odolným mužům.

Vědecké studie totiž poukazují na to, že ženy potřebují mnohem více spánku než muži.

SPÁNEK OVLIVŇUJE MULTITASKING

Američtí vědci z Centra pro výzkum spánku na Loughborough University se v nedávné době zaměřili na výzkum spánku u žen a mužů a došli k závěru, že ženy potřebují daleko více kvalitnějšího spánku, než muži. Vše je dáno samotným naprogramováním obou pohlaví. Muži se většinou koncentrují pouze na jednu činnost a jeden úkol, tudíž nezatěžují mozek tolik jako ženy, které zvládají více úkolů v současném okamžiku a zatěžují tak mozek mnohonásobně více. A jelikož během spánku dochází k obnově mozku a regeneraci oblastí mozku zodpovědných za řeč, paměť a myšlení, je logické, že více namáhaný ženský mozek potřebuje více času pro regeneraci a tudíž delší dobu spánku. Toto samozřejmě neplatí jen u žen, ale i u mužů, kteří používají při práci laterální myšlení a vyhledávají nové alternativy, postupy či možnosti.

Pokračování na další straně

DEPRESE, DIABETES, SRDEČNÍ PROBLÉMY

Vědci z týmu university Duke v Severní Karolíně při svých výzkumech, kdy oslovili 210 dobrovolníků, navíc zjistili, že ženám, které trpí nedostatkem spánku, hrozí mnohem větší riziko psychických problémů, depresí, agresivity, úzkosti, srdečních onemocnění a vzniku diabetes, než mužům. Pro vznik těchto problémů pak stačí, aby žena nedostatečně spala nebo špatně usínala (déle než půl hodiny) dvakrát v týdnu, a už se zařazuje do skupiny, která je ohrožena těmito problémy. Dle průzkumů má více jak třetina žen, které špatně spí, naměřené takové množství bílkovin, které signalizuje nebezpečí srdečního onemocnění.

SEXUÁLNÍ NECHUTENSTVÍ

Studie prováděná ředitelkou milánského Centra gynekologie San Raffaele-Resnati, Alessandrou Graziottinovou poukázala na to, že nedostatek spánku vede nejen ke snížení životní energie, ale i k poklesu touhy po intimním životě. Chronický stres, který je způsoben nedostatkem spánku, zvyšuje hladinu adrenalinu a zároveň dochází i ke zvyšování hladiny prolaktinu, který funguje jako tlumič sexuální touhy. Tato studie také poukázala na to, že kromě sexuálního nechutenství stoupá při nedostatku spánku o 30% riziko vzniku rakoviny prsu a v 82% vzrůstá pravděpodobnost vysokého krevního tlaku v těhotenství a riziko předčasného porodu.

Kam dál?

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Proč jsme schopni riskovat život pro pěkné selfie ? Bizarní smrt kvůli fotkám

Rodiny obětí z univerzity nedostanou odškodné pokud nepřiznají majetek

V České republice se připravuje novela, která má za cíl úplně zakázat tělesné tresty. Působí to částečně absurdně

6 způsobů, jak vyčistit náš domov od negativní energie…

Další články