Zemřel velikán literatury: Česko přišlo o nejznámějšího rodáka, kterého znal celý svět

4884
Sdílejte

Narodil se v roce 1929. Patřil ke generaci, která vstoupila do literárního života krátce po komunistickém převratu v roce 1948. Od poloviny 50. let do začátku 60. let byl prorežimním autorem a členem komunistické strany.

Pokračování a další straně

Po roce 1968 se ocitl v nemilosti normalizačních orgánů, a proto se spolu s manželkou rozhodl pro emigraci. Po roce 1989 se do vlasti nevrátil a zůstal ve Francii. Některé události z jeho života nejsou dodnes zcela objasněny, protože neposkytoval rozhovory a o minulosti mlčel.

Kundera dokázal oslovit generace čtenářů napříč všemi kontinenty

Milan Kundera byl spisovatel, který svým dílem dokázal oslovit celé generace napříč všemi kontinenty a dosáhl tak světové slávy. V reakci na jeho úmrtí to dnes na sociální síti Twitter uvedl český premiér Petr Fiala, informuje zpravodajka v Praze.

„Byl úzce spjat s Brnem, i když ze své země musel z politických důvodů odejít. Zůstává po něm nejen pozoruhodné beletristické, ale také významné esejistické dílo,“ napsal Fiala a Kunderově manželce zároveň vyjádřil soustrast .

Kam dál?

Pamatujete si na seriál Dempsey a Makepeacová ? Jak dnes vypadají představitelé seriálu

Agáta Hanychová po letech přiznala, že Prachaře podváděla. Za její nevěru si mohl sám…řekla

Uplynulo dvacet let od autonehody, při níž u Karlových Varů zahynul legendární hokejový trenér Ivan Hlinka

Kabir Bedi, herec proslavený především rolí Sandokana. Vychovávala ho česká rodina. Finanční krize a smrt syna ho dostaly na dno

Marian Jurečka se netají láskou k alkoholu : Na Moravě dáváme hanácký trojboj…pochlubil se

Další články