U porodu malé Julie asistovalo 18 lidí. Neuvěříte, kde se dívka narodila

5149
Sdílejte

— Díky výborné spolupráci s gynekologicko-porodnickou nemocnicí ul. Polna v Poznani, odkud pocházeli porodníci a neonatologové, spolupráce s anesteziology z Kardiochirurgické kliniky za podpory endoskopisty z nemocnice Szamarzewski, podařilo se zorganizovat inkubátor, porod císařským řezem a provést gastroskopii do 60 minut, 1. kardiologická klinika informovala na svém facebookovém profilu Poznaňská radnice. Nejdůležitější věta však přišla na závěr: Malá Julka a maminka se mají dobře.

Julka se narodila na kardiologii. Porodu se zúčastnilo 18 lidí z řad nemocničního personálu

Julka se narodila na kardiologii. Porodu se zúčastnilo 18 lidí z řad nemocničního personálu

— Možnost porodu na kardiologii jsme zvažovali již tehdy, když k nám pacientka před měsícem přišla s myokarditidou. Dohodli jsme se, že ještě před porodem přijde. Pak se mělo rozhodnout, zda se dítě narodí u nás, nebo v Polné (gynekologicko-porodnická nemocnice – pozn. redakce) – říká doktorka Aneta Klotzka, primářka podjednotky intenzivní kardiologické péče v nemocnici na Dłuze. Pacient se podle deníku hlásil v nemocnici začátkem tohoto týdne.

Porod musel proběhnout okamžitě

— Rozhodnutí o okamžitém přerušení těhotenství bylo učiněno náhle a bylo způsobeno krvácením z gastrointestinálního traktu a skutečností, že žena přestala cítit pohyby plodu — říká Dr. Klotzka v „Gazeta Wyborcza“. Nebyl to první porod na kardiologii, ale ten předchozí proběhl před pár lety a nebyl organizován v expresním tempu. Tentokrát tlačil čas a lékařům a specialistům z různých zařízení stačila hodina na zahájení císařského řezu. Naštěstí vše dobře dopadlo!

 

Kam dál?

Školačky se nudily. U Otavy rozebíraly protipovodňové zábrany, které měly chránit okolí před případnými záplavami. Šrouby házely do řeky

Domácí porod v Plasích má dohru : Otec má smůlu, Evelínku dostali pěstouni

Odbornice šokovala svým názorem, který rodičům radí, aby své děti před přebalením žádali o svolení : Jmenovala chyby při výchově

AKTUÁLNĚ : Srážka dvou vlaků v Praze. Na místě je velký počet zraněných

Při policejní honičce zemřela mladá žena. Den poté se mužům zákona ozval její otec. Co jim vzkázal?

Další články