Francouzský krémeš z listového těsta! SNADNÁ PŘÍPRAVA

5836
Sdílejte

2. Listové těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme ho do požadované velikosti. Obě těsta upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Nezapomeneme těsto popíchat vidličkou, aby se nám nenafouklo.

3. Nejprve si připravíme polevu na vrch: Ke kávě přidáme teplé mléko a mícháním kávu rozpustíme. Dáme do hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni za stálého míchání krátce povaříme – cca 8-10 minut – připravíme karamel. Odstraníme z tepla, vmícháme máslo a rychlými pohyby vařečkou máslo rozpustíme a hmotu důkladně utřeme. Chvíli počkáme, až dostaneme krémový karamel a navrstvíme na jeden upečený plát těsta, který následně nakrájíme na kostičky.

Recept pokračuje na další straně

4. Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky utřeme s cukrem (150 g), přidáme mouku, vnitřek vanilky a přilijeme 200 ml mléka. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. 700 ml mléka dáme ohřát na oheň, přidáme utřenou žloutkovou hmotu a uvaříme hustý pudink. Ve zbývajícím mléce – 100 ml si připravíme želatinu podle návodu na obalu. Připravenou želatinu přidáme do vyšlehaného sněhu z vaječných bílků a 150 g cukru. Takto připravené vaječné bílky vmícháme ho horké husté žloutkové hmoty a spojíme.

Kam dál?

Chutný a jednoduchý recept, který oživí váš jídelníček. Tato kuřecí prsa v jogurtové omáčce bude milovat celá rodina!

Nutellovo-Oříškový dezert pro všechny mlsné jazýčky!

Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

Oblíbená „ŠVÝCAŘSKÁ ROLÁDA“: Nechytají se na ni ani rolády z cukrárny!

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Další články