Francouzský krémeš z listového těsta! SNADNÁ PŘÍPRAVA

5911
Sdílejte

2. Listové těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme ho do požadované velikosti. Obě těsta upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Nezapomeneme těsto popíchat vidličkou, aby se nám nenafouklo.

3. Nejprve si připravíme polevu na vrch: Ke kávě přidáme teplé mléko a mícháním kávu rozpustíme. Dáme do hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni za stálého míchání krátce povaříme – cca 8-10 minut – připravíme karamel. Odstraníme z tepla, vmícháme máslo a rychlými pohyby vařečkou máslo rozpustíme a hmotu důkladně utřeme. Chvíli počkáme, až dostaneme krémový karamel a navrstvíme na jeden upečený plát těsta, který následně nakrájíme na kostičky.

Recept pokračuje na další straně

4. Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky utřeme s cukrem (150 g), přidáme mouku, vnitřek vanilky a přilijeme 200 ml mléka. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. 700 ml mléka dáme ohřát na oheň, přidáme utřenou žloutkovou hmotu a uvaříme hustý pudink. Ve zbývajícím mléce – 100 ml si připravíme želatinu podle návodu na obalu. Připravenou želatinu přidáme do vyšlehaného sněhu z vaječných bílků a 150 g cukru. Takto připravené vaječné bílky vmícháme ho horké husté žloutkové hmoty a spojíme.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články