Jaký je ideální věkový rozdíl mezi partnery ? Vědci mají jasno. Zjištění vás překvapí

1321
Sdílejte

Přestože si mnoho lidí myslí, že věkový rozdíl nemůže hrát v jejich vztazích žádnou roli, vědci z Emory University v Atlantě v USA mají na to trochu jiný názor. Rozhodli se totiž spočítat ideální věkový rozdíl mezi partnery, který podle jejich názoru hraje roli v tom, zda spolu pár vydrží, podstatnou roli.

Čím větší rozdíl, tím hůře?

Výsledky studie nepotěší zejména některé muže se slabostí pro mnohem mladší ženy. Ale ani výrazný věkový rozdíl v opačném případě, tedy mezi starší ženou a mladším mužem, podle všeho není ideální. Vztah mezi odlišně starými partnery má mnohá úskalí. Například vám hrozí mnohem častěji hádky a neshody vlivem odlišných postojů, jiného pohledu na svět a podobně. Lišit se můžete také v tom, co vás baví a jak byste rádi trávili čas. Všeho moc škodí. Údajně tedy, pokud nechcete neustále jen ustupovat, není pro vás o mnoho let starší partner vhodnou volbou – ani vy pro něj.

Jaký věkový rozdíl představuje podstatné riziko?
Vědci došli k závěru, že „jen“ pětiletý věkový odstup představuje riziko rozchodu až v 18 procent případech. S přibývajícím rozdílem pak čísla ještě prudce stoupají. Pro dvojice, které od sebe dělí deset a více let, je míra rozvodovosti téměř dvakrát tak vysoká. U partnerů, které od sebe dělí více než jedna generace – přibližně dvacet a více let, je pak na základě zjištění pravděpodobnost rozpadu vztahu až neuvěřitelných 95 procent.

​Ideální věkový odstup vás překvapí

Jak už asi tušíte, podle vědeckého výzkumu bývá ideální věkový rozdíl co nejmenší. Neměl by být vyšší než tři roky, přičemž vůbec nejharmoničtější vztahy vznikají podle vědců mezi vrstevníky a lidmi, které od sebe dělí maximálně 1 rok. Šance, že takové partnerství vydrží, je kolem 97 procent.

Kam dál?

Dubnový úplněk, nazývaný také jako „rašící úplněk“, přinese značné změny pro mnohá znamení zvěrokruhu

Andělé vám posílají čísla, a snaží se na ně upozornit. Tato takzvaná andělská čísla se mohou objevovat na nejrůznějších místech a to…

Další magické datum 24.4 2024 se blíží. Co nás čeká…

Horoskop zdraví na měsíc DUBEN 2024. Býk pečuje o svá střeva, Váhy zase o psychické zdraví

Velký horoskop na DUBEN : Váhy čeká radostný měsíc, Ryby hodně práce

Další články