Expremiér Nečas je vinen v kauze, pro kterou padla jeho vláda: Soud se konal opakovaně

606
Sdílejte

Podle obžaloby v roce 2013 slibovaly třem poslancům ODS lukrativní posty, pokud se vzdají mandátu a umožní, aby ve sněmovně prošel klíčový zákon o daňových změnách, který Nečasova vláda navrhla. Skutek se podle předsedkyně soudního senátu jednoznačně prokázal.

Po schválení balíčku se jeden z poslanců stal předsedou dozorčí rady státní firmy Čepro, další členem představenstva Českého Aeroholdingu. Spolu s třetím poslancem je soud v minulosti osvobodil, protože dospěl k závěru, že se na ně vztahuje poslanecká imunita.

Jak uvedl Nečas v úterý před soudem, neexistuje důkaz, že by byla rezignace tehdejších poslanců podmíněna získáním lukrativních postů. „Oni nic nepožadovali, já jsem nic nenabízel,“ prohlásil. Nečasová v pondělí řekla, že její kauza zničila život.

Kam dál?

Bývalý šéf úřadu pro ochranu ústavních činitelů Juraj Zábojník poukázal na chyby ochranky. Před Fica nikdo neskočil, druhá rána nesmí vyjít

Vztahy Vlastimila Harapese: O své první ženě Eleně moc nemluvil, druhou mu přebral kolega

Z Ulice odchází Vilma Nyklová : Byla v seriálu od roku 2005

Juraj Cintula, muž, který provedl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, se v minulosti sám stal obětí útoku

Diváci Výměny manželek zuří : Bordel před domem, smrad z cigaret, akty v obýváku a hnusné týrání psa. Vezměte jim to nebohé zvíře…

Další články