Z lásky k ní oželel i touhu po miminku. Štefan stál u Hany Zagorové i v těch nejtěžších chvílích

964
Sdílejte

Matkou nemohla být pro nemoc

Hanka přitom kdysi po miminku velmi toužila, ale vinou vzácné nemoci krve , se kterou bojovala celý život, těhotenství přirozenou cestou nebylo možné. Jediná šance, jak se stát matkou, byla adopce, o které uvažovala ještě se svým prvním manželem Vlastimilem Harapesem.

Ani tato možnost ale nakonec nevyšla. Podle zpěvaččiných pozdějších slov sňatek s baletním mistrem litovala. „Kdyby manželství nebylo nutné k tomu, abychom mohli adoptovat dítě, možná bychom to tehdy nechali tak a nebrali bychom se,“ přiznala kdysi Hanka s tím, že šlo spíše o sňatek z rozumu. Po miminku toužila však nadále. „Na každém kroku, když se setkávám s dětmi, mě píchne u srdce. Klamala bych, kdybych řekla, že ne,“  řekla před lety otevřeně.

Každý den slavili, že se mají rádi

Jak se ale říká, všechno špatné je na něco dobrého, a na Hanku čekal sice bezdětný, ale přesto šťastný život po boku „pána Božského“, který jí splnil, co jí na očích viděl, a který ji miloval až do jejích posledních chvil – přesně tak, jak jí slíbil před 30 lety u oltáře. „Funguje nám to krásně, pánbůh zaplať. My vlastně slavíme to, že se máme rádi každý den. Nedokážu si bez Štěpána představit život,“  prohlásila zpěvačka.

Stále mu chybí

Štefan Margita však ke konci manželčiných dnů zažíval strašné chvíle, kdy si sáhl na své dno. Lékaři byli k němu jako k nejbližší Hančině osobě upřímní, nedávali mu žádnou naději a varovali ho před nejhorším. Štěpán navzdory tomu, že znal osud své manželky, dělal všechno proto, aby Hanka nepoznala, jak je zoufalý a byl pro ni oporou až do posledního výdechu. „Bylo to moje nejhorší životní představení, které jsem musel zahrát,“ přiznal pro CNN Prima NEWS. Hanka Zagorová nakonec 26. srpna 2022 navždy odešla.

Že se mu za zpěvačkou stýská,přiznal i v rozhovoru pro program Showtime na CNN Prima NEWS. „Není to snadné. Měli jsme manželství bez mráčku. Nikdy jsme se nehádali. To bylo opravdu nádherné. Stále na ni myslím. A nechci tomu uvěřit. Chtěl bych se probrat a říct si, že to byl jen strašlivý sen. Chybí mi, strašně mi chybí,“ uzavřel smutně Margita.

Hana Zagorová (†75)

Na hudební scéně se pohybovala více než 50 let. Poprvé na sebe upozornila začátkem 60. let v ostravské soutěži Hledáme nové talenty. Nejvíce ji však proslavily hity jako Duhová víla nebo Ta pusa je tvoje. Její popularita dosáhla pomyslného vrcholu mezi lety 1977 až 1985, kdy se jí podařilo získat celkem devět Zlatých slavíků. Díky herecké přípravě na brněnské Janáčkové akademii múzických umění získala později i roli ve filmovém muzikálu Trhák, odkud pochází její nezapomenutelný duet se slovenským hercem Jurajem Kukurem Lásko, amore. Byla nesmírně populární a lidé ji zbožňovali, dokonce se stala múzou mnoha umělců.

Kam dál?

Obrovské neštěstí prožívá moderátorka Novy Petra Svoboda : Přišla o manžela. Ondřeje Křivku srazil na kole nepozorný řidič

První slova Aničky Slováčkové na vyjádření Pavla Novotného : Tenhle pán se chce jen zviditelňovat na mé rodině to dělá už dlouho, jsme na to zvyklí

Vladimír Růžička : Vadí mi, že na MS nemohou startovat Rusové. Sportovci nemůžou za to, jaká je situace mezi Ruskem a Ukrajinou

Pamatujete si na seriál Dempsey a Makepeacová ? Jak dnes vypadají představitelé seriálu

Agáta Hanychová po letech přiznala, že Prachaře podváděla. Za její nevěru si mohl sám…řekla

Další články