Podnikatelský šok : Hospody prožívají hotovou katastrofu, rok od roku je jich stále méně!

871
Sdílejte

„Na gastronomii ovlivňuje razantní růst cen vstupů. Zejména hospodáři na vesnicích musí velmi citlivě zvažovat koncové ceny pro spotřebitele, protože ti jsou na jakékoli zvýšení velmi citliví,“ řekl obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz .

Byznys na vesnicích není

Navíc, mnoho lidí na vesnicích av menších městech přešlo k pití piva v domácím prostředí. „A nové hosty shánějí hospodáři na vesnicích velmi těžko,“ dodal Mráz. To potvrdil také Luboš Kastner z Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Během letošních velikonočních svátků byla návštěvnost restauračních zařízení meziročně nižší o 12%.

„Oproti roku 2019 klesly nominální tržby v pohostinstvích na venkově o více než 8 %. Přitom vstupy v gastronomii šli vzhůru o 34 %,“ řekl Kastner. „Byznys na vesnicích není, lidé do hospody nechodí, pijí doma a tamní restaurace brutálně padají,“ podotkl. Jedině, komu podle Kastnera tržby reálně rostou, jsou pražské restaurace a pohostinství. Tím se tržby zvýšily o 36%. V krajských městech růst představuje 22 %. „Čím dál od Prahy, tím je byznys horší,“ dodal Kastner.

Kam dál?

Mareček (†9 měsíců) zemřel na zástavu dechu. Svrab, modřiny, podezřelé úrazy, život v jednopokojovém plesnivém bytě. Kojence doma hlídali předškoláci

Konec v Ulici?!Posteskla si Jaroslava Obermaierová (78), protože už dva měsíce netočí! Má strach, co s její postavou Vilmy Nyklové bude

Zoufalá matka z Thajska si nechala zbudovat vězeňskou celu, aby byla v bezpečí před drogově závislým synem

Generace Z si zvykla komunikovat jinak : Raději poslat pár zpráv než zavolat. Neustále mají mobil v ruce. Když se jim ale chcete dovolat, je dost možné, že se vám to nepodaří

Les není veřejné WC: Jak tedy správně uspokojit své fyziologické potřeby v horách tak, aby po nás nezůstávaly kopy bílých kapesníků?

Další články