Podnikatelský šok : Hospody prožívají hotovou katastrofu, rok od roku je jich stále méně!

1064
Sdílejte

„Na gastronomii ovlivňuje razantní růst cen vstupů. Zejména hospodáři na vesnicích musí velmi citlivě zvažovat koncové ceny pro spotřebitele, protože ti jsou na jakékoli zvýšení velmi citliví,“ řekl obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz .

Byznys na vesnicích není

Navíc, mnoho lidí na vesnicích av menších městech přešlo k pití piva v domácím prostředí. „A nové hosty shánějí hospodáři na vesnicích velmi těžko,“ dodal Mráz. To potvrdil také Luboš Kastner z Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Během letošních velikonočních svátků byla návštěvnost restauračních zařízení meziročně nižší o 12%.

„Oproti roku 2019 klesly nominální tržby v pohostinstvích na venkově o více než 8 %. Přitom vstupy v gastronomii šli vzhůru o 34 %,“ řekl Kastner. „Byznys na vesnicích není, lidé do hospody nechodí, pijí doma a tamní restaurace brutálně padají,“ podotkl. Jedině, komu podle Kastnera tržby reálně rostou, jsou pražské restaurace a pohostinství. Tím se tržby zvýšily o 36%. V krajských městech růst představuje 22 %. „Čím dál od Prahy, tím je byznys horší,“ dodal Kastner.

Kam dál?

Podle vědců dokáže lidské tělo vnímat příchod smrti díky čichu. Nos dobře ví, kdy se blíží konec

Otřesného chování se na dovolené : Čech v Egyptě vyryl jméno „Láďa“ do krunýře želvy. Vrchol krutosti, zuří lidé

Tragické úmrtí českého chlapce v Německu: Policie již zná výsledky pitvy. Roli hrál poslední vlak

10 běžných věcí, které nosí smůlu. Dávejte pozor na sůl, suvenýry z cest i divné dárky. Máte je doma i vy!

Průzkum ukázal, že muži v seznamkách míří příliš vysoko. Jsou nároční a proto zůstávají sami

Další články