Znechucený Jakub Prachař: Hanychová namočila jejich dceru do nebezpečného byznysu. Bude se soudit?

54143
Sdílejte

Když jsem byl na festivalu v Karlových Varech, podíval jsem se na nějaké nové filmy, ale vůbec mě nebavili. Potom jsem šel na padesát let starý film ruského režiséra Andreje Tarkovského a bylo to to nejlepší, co jsem tam viděl. Ale, jak říkám, není to pro každého.

Do jaké míry je váš dnešní život, názory a vkus ovlivněn tím, že jste vyrůstal v umělecké rodině?

S tím to nesouvisí. Každý se přece narodí jako originál. Mě nikdo nikdy do ničeho nenutil ani mi nevnucoval názor na dobré či špatné věci. Je to jen o tom, co se člověku líbí. Ke svému současnému já jsem se dopracoval věkem.

Zeptáme se tedy jinak. Jaké jste měli dětství?

Přežil jsem mnoho pěkných zážitků. Už jen ty dovolené v Bulharsku. Cestovali jsme tam vlakem tři dny i přes Rumunsko, kde tehdy vládl Nicolae Ceauçescu. Všude rostla pouze kukuřice a foukal černý kouř z továren. Nezapomenu na to, jak rumunské děti čekaly u vlaků. Když někdo něco vyhodil přes okno, hned se za tím rozjeli. Pamatuji si také, jak nás dezinfikovali, abychom nepřinesli nějakou nemoc ze Západu. Normálně nám to nastříkali do kupé. Vůbec jsme tehdy netušili, o co jde.

Byl jste vzorný synáček?

Dobrý, perfektní… Až tak perfektní, že jsem tím všechny pořádně štval. Zároveň jsem byl velmi temperamentní a neposedný. Stále mě něco zajímalo. Rodiče to se mnou asi neměli úplně jednoduché, ale nemuseli si stěžovat. Já jsem jakoby ani neměl pubertu. Nevím, jestli je to dobré nebo špatné, ale nikdy jsem neměl žádné zásadní problémy. Ty dělám až teď v dospělosti.

Zdědila váš temperament i dcera Mia?

Myslím, že ano. Stále tančí, výborně zpívá a stačí, aby něco dvakrát slyšela, hned si to zapamatuje. Stále něco vyrábí, takže je také kreativní. Geny jsou u ní dost jasné, uvidíme, jak se to vyvine.

Mimořádně se na sebe ponášíte iz fyzické stránky.

Mia vypadá trochu jako můj dědeček. Ale myslím si, že věkem se to ztratí.

Vy, na rozdíl od exmanželky Agáty Hanychové, dceru neprezentujete na sociálních sítích. Společný záběr s ní jste zveřejnili jen jednou. Proč?

Protože si myslím, že tam děti nepatří. V určitém směru je to i nebezpečné. Zvlášť se mi nelíbí, když se na dětech vydělává. To je často i Miin případ. Když se na tom oba rodiče dohodnou, je to jiné. Ale digitální stopa se už nikdy neztratí. Myslím si, že zveřejňování dětí na sociálních sítích by do jistého věku mělo být trestné. Zvlášť u lidí, kteří jsou mediálně známí. U nich by se to nemělo dít vůbec.

Jak je možné, že s exmanželkou tyto věci nemáte dohodnuto?

Měli jsme dohodu, kterou neustále porušuje. Takže asi tak… Mohl bych se soudit, jenže to by trvalo i deset let. Nezbývá mi tedy nic jiného, ​​jen se na to z dálky dívat. Budu rád, když někdo v tomto směru změní soudní systém v Česku. Kdyby se mu to podařilo, velmi pěkně poděkuji.

Jak často se potýkáte s dcerou?

Máme střídavou péči, takže půl na půl. Vyzvednu si ji, jsme spolu a pak ji vrátím. Tak je to nejlepší.

V jaké fázi je vás vztah se současnou partnerkou Sarou Sandevovou?

Jsme šťastní. Jinak bychom spolu nebyli.

Sara je původem z Makedonie. Byli jste se už podívat v jejím rodišti?

Ano, ale Balkán mám rád obecně. Oblíbil jsem si ho už jako dítě. Je mi blízká mentalita tamních lidí a líbí se mi i něco z jejich hudby. Tam není nic, jak se říká, za rohem. Je to pro mě opravdu velmi sympatické prostředí. Líbí se mi, že u nich hraje neustálá hudba, tančí a mají rádi skvělé jídlo. Navíc v některých částech mají také moře. Myslím, že je to skvělý život.

Uměli byste si tam představit i žít?

To ano. Úplně v pohodě.

V jistém českém pořadu jste mezi řečí zmínil zásnuby. Víte už i termín svatby?

Já v těch pořadech tolik řeknu… Držím se rodinného hesla: Nikdy nekaz „historku“ pravdou. Kdybych mluvil jen pravdu, je to hrozná nuda. V minulosti jsem řekl i to, že svou matku zakopu v zahradě či ji vyhodím do kontejneru, nebo přivážem k radiátoru. Takové věci si já vymýšlím. Když totiž řeknete pravdu, většinou bývá zneužita.

Vyhnuli jste se otázce o zásnubách a svatbě.

Nic takového nechystám.

A ještě otázka na závěr. Ke kterému ze slovenských kolegů máte bytostně nejblíže?

Když jsme filmovali v Tatrách, zajel jsem občas do Košic za Mariánem Čekovským. Je skvělý. Dokonce jsme spolu dvakrát hráli a bylo to super. Chystám se za ním opět. Dohodli jsme se také na spolupráci. Uvidíme, jestli to vyjde. Čekovského mám nejraději.

Kam dál?

Vztahy Vlastimila Harapese: O své první ženě Eleně moc nemluvil, druhou mu přebral kolega

Z Ulice odchází Vilma Nyklová : Byla v seriálu od roku 2005

Juraj Cintula, muž, který provedl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, se v minulosti sám stal obětí útoku

Diváci Výměny manželek zuří : Bordel před domem, smrad z cigaret, akty v obýváku a hnusné týrání psa. Vezměte jim to nebohé zvíře…

Fica operovali dva lékařské týmy. Operace trvala pět hodin, jeho stav je velmi vážný

Další články