Lahodný, kávový dezert: Recept pro gurmány!

2063
Sdílejte

Překládání těsta:

  1. Piškot dáme do pečící formy, ve které ji pečeme, vystlané pečícím papírem. Polovinu piškotu vložíme do formy a namáčíme punčem připraveným ze smíšených surovin: vody, cukru a případně likéru amaretto.
  2. 2/3 smetanovo-kávové hmoty vylijeme na vršek piškotu a přikryjeme druhou piškotem, také namočíme. Nyní dáme druhou část smetanovo-kávové hmoty (1/3) na druhou piškot. Vložte pečící plech do chladničky.
  3. Když želé mírně vychladne, vyjmeme formu z chladničky a želé nalijeme na vrch dortu. Želé se pěkně rozteče na těsto. Dort dáme na pár hodin do chladničky.
Dobrou chuť!

 

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články