Lahodný, kávový dezert: Recept pro gurmány!

2276
Sdílejte

Překládání těsta:

  1. Piškot dáme do pečící formy, ve které ji pečeme, vystlané pečícím papírem. Polovinu piškotu vložíme do formy a namáčíme punčem připraveným ze smíšených surovin: vody, cukru a případně likéru amaretto.
  2. 2/3 smetanovo-kávové hmoty vylijeme na vršek piškotu a přikryjeme druhou piškotem, také namočíme. Nyní dáme druhou část smetanovo-kávové hmoty (1/3) na druhou piškot. Vložte pečící plech do chladničky.
  3. Když želé mírně vychladne, vyjmeme formu z chladničky a želé nalijeme na vrch dortu. Želé se pěkně rozteče na těsto. Dort dáme na pár hodin do chladničky.
Dobrou chuť!

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články