Lahodný, kávový dezert: Recept pro gurmány!

1846
Sdílejte
Postup:
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a dále šleháme. Po jednom přidáváme žloutky a dále šleháme. Mixér odložte. Potom vsypeme prosetou pšeničnou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Vše jemně ručně promíchejte lžičkou (např. dřevěnou vařečkou). Těsto vylijeme do obdélníkové formy o rozměrech 24 x 38 cm, jejíž dno je vyloženo pečícím papírem.
  2. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut (horní a spodní ohřev), při teplotě 160 – 170°C. Pro jistotu zkontrolujte špejlí a zapíchněte ji do středu těsta. Když je tyčinka čistá, koláč je hotový.
  3. Piškot necháme 15 minut ve vypnuté, zavřené troubě. Potom vyjměte z plechu, odstraňte pečící papír a nechte vychladnout. Po vychladnutí piškotu rozřízneme vnější kůrku a překrojíme ji podélně na polovinu.

Příprava kávového želé:

  1. Želatinu rozpustíme v 500 ml vroucí vody, poté přidáme instantní kávu a cukr. Vše dobře promícháme, dokud se suroviny nespojí.
  2. Želé necháme vychladnout. Před nalitím na těsto musí mírně ztuhnout! Nejlepší je připravit si jej na začátku přípravy těsta, protože želé bude chladnout několik hodin.

Příprava šlehačky:

  1. Želatinu a kávu rozpustíme ve vroucí vodě a necháme vychladnout.
  2. V misce vyšleháme hustou smetanu a když začne houstnout, přidáme moučkový cukr a sýr mascarpone. Důkladně promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  3. Potom snížíme otáčky mixéru a tenkým proudem přidáme vychladlou želatinu s kávou a cukrem a mícháme jen tolik, aby se suroviny spojily.
  4. Hmotu rozdělíme na dvě části na 2/3 a 1/3.

 

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články