Z kávy se připravují různé nápoje a zákusky. Dnes si ukážeme přípravu chutného dezertu , který určitě bude lahodit každému.
Ingredience na piškotové těsto:
- 6 vajec
- 100 g hladké mouky
- 120 g cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
Ingredience na kávovou hmotu:
- 600 g husté smetany (30%)
- 250 g kyselého mascarpone
- 120 g práškového cukru
- 16 g instantní kávy (asi 4 polévkové lžíce)
- 32 g želatiny (asi 4 polévkové lžíce)
- 100 ml vroucí vody na želatinu
Ingredience na kávové želé:
6 g instantní kávy (asi 1,5 polévkové lžíce)
24 g želatiny (přibližně 3 polévkové lžíce)
26 g cukru (asi 2 polévkové lžíce)
500 ml vroucí vody
Punč k namočení sušenky:
200 ml vody
2 lžičky cukru
2 polévkové lžíce amaretto likéru (volitelné)