Velikonoční beránek: Ozdobí každý sváteční stůl!

1137
Sdílejte
Postup
  1. Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a horkou vodu. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, krémovým práškem zlatý klas a citrónovou kůrou. Přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma a špetku soli. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Vše jemně, ale důkladně promícháme.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní část. Pečeme v předehřáté troubě (v elektrické na 180 °C, v horkovzdušné na 160 °C, v plynové troubě stupeň 3) asi 40 minut.
  3. Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Potom vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očka a beránka pocukrujeme.
DOBROU CHUŤ!💗👩‍🍳

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články