Postup
- Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a horkou vodu. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, krémovým práškem zlatý klas a citrónovou kůrou. Přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma a špetku soli. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Vše jemně, ale důkladně promícháme.
- Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní část. Pečeme v předehřáté troubě (v elektrické na 180 °C, v horkovzdušné na 160 °C, v plynové troubě stupeň 3) asi 40 minut.
- Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Potom vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očka a beránka pocukrujeme.
DOBROU CHUŤ!💗👩🍳
Další články