Velikonoční beránek: Ozdobí každý sváteční stůl!

1677
Sdílejte
Postup
  1. Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a horkou vodu. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, krémovým práškem zlatý klas a citrónovou kůrou. Přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma a špetku soli. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Vše jemně, ale důkladně promícháme.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní část. Pečeme v předehřáté troubě (v elektrické na 180 °C, v horkovzdušné na 160 °C, v plynové troubě stupeň 3) asi 40 minut.
  3. Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Potom vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očka a beránka pocukrujeme.
DOBROU CHUŤ!💗👩‍🍳

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články