Papež v drahé bundě dobyl internet: Když se podíváte na ruce, bude vám všechno jasné

28593
Sdílejte

Pablo pro BuzzFeed News prozradil, jak vlastně fotky papeže vznikly. „Snažím se vytvářet zábavné a psychedelické věci. Došlo mi, že bych měl vytvořit něco s papežem. Pak už to šlo samo,“ popisuje Pablo, kterému napadlo vytvořit foto papeže v bundě značky Balenciaga, jak kráčí ulicemi Říma či Paříže.

Když Pablo uviděl takového obrázky papeže, zdály se mu dokonalé. Zveřejnil je na facebookové stránce AI Art Universe a poté na Redditu. Z toho, jak obrázky zvirálněly, zůstal v šoku. „Nechtěl jsem, aby to tak vybuchlo,“ přiznává. Podle Pabla je „děsivé“ , že lidé si o obrázcích mysleli, že jsou skutečné a vůbec je nezpochybňovali. Když Pablo viděl, že obrázky využívají kritici katolické církve, začal se cítit špatně. On sám proti papeži nic nemá, měly to být jen vtipné obrázky, nic víc.

Kontroverze kolem obrázků papeže deklaruje potenciální vliv fotek generovaných AI. „Dříve jsem o tom nepřemýšlel, ale pokud se nepřijmou zákony, které to budou regulovat, jednou to bude mít vážný dopad.“ Pablo se zamýšlí, že červenou čarou by mohlo být používání AI při generování obrázků veřejně známých osobností.

Kam dál?

Vztahy Vlastimila Harapese: O své první ženě Eleně moc nemluvil, druhou mu přebral kolega

Z Ulice odchází Vilma Nyklová : Byla v seriálu od roku 2005

Juraj Cintula, muž, který provedl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, se v minulosti sám stal obětí útoku

Diváci Výměny manželek zuří : Bordel před domem, smrad z cigaret, akty v obýváku a hnusné týrání psa. Vezměte jim to nebohé zvíře…

Fica operovali dva lékařské týmy. Operace trvala pět hodin, jeho stav je velmi vážný

Další články