Honí vás mlsná na něco sladkého? Inspirujte se naším receptem na výborný tvarohový koláč.
Ingredience: (na formu 16 × 20 cm)
- 2 vejce
- 1 vanilkový/smetanový pudink bez cukru (35g)
- 5 lžic mléka
- 100 g oleje
- 100 g cukru (1/2 šálky)
- 1 lžička vanilkového cukru
- 500 g jemného tvarohu
- asi 100 g máslových sušenek
- asi 100 g ochucených sušenek (můžete ale použít místo nich znovu máslové)
Poleva:
- 80 g mléčné čokolády
- 50 g bílé nebo karamelové čokolády
- pár lžíc mléka (cca 5)
Postup:
1. Vejce rozšleháme metličkou, pudink smícháme s mlékem.
2. V poměrně velkém hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni, přidejte cukr a vanilkový cukr, míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte tvaroh a míchejte, dokud není vše homogenní (stále zahřívejte na mírném ohni).
3. Zalijeme rozmíchanými vajíčky a pudinkem s mlékem a poté vaříme 10-15 minut na mírném ohni za stálého míchání, dokud hmota zřetelně nezhoustne a nezíská sametovou konzistenci.
4. Na spodek pekáče poklademe vrstvu sušenek a poklademe na ně polovinu horké tvarohové hmoty.
5. Přikryjeme vrstvou kořeněných sušenek a vysteleme druhou částí tvarohové hmoty.
6. Přikryjeme další vrstvou sušenek.
7. Poleva: Ve vodní lázni rozpusťte mléčnou a bílou čokoládu v samostatných miskách, přidejte asi 2-3 polévkové lžíce mléka, abyste získali hustou, ale zcela tekutou konzistenci.
8. Počkejte, až čokoláda mírně vychladne a poté nalijte na koláč, přičemž pomocí párátka vytvořte vzory.
Dobrou chuť!❤️😋