Drzý kluk odmítl uvolnit místo staré babičce v autobuse: Neuvěříte, jaké dostal ponaučení od ostatních cestujících!

10810
Sdílejte

Upřímně neznámému pánovi fandíme.  Ano, říkáme si, že děti jsou dnes takové, onaké. Doba se změnila, mají toho moc. Jenže svět tvoříme my a lidskost má být naší přirozeností a ne raritou. Očekáváme toho hodně od druhých a přitom někdy sami neuděláme žádný ústupek.

Pamatuji si jak nám ve třídě jednou náš starší učitel němčiny vzpomínal podobný zážitek z MHD, který se mu stal. Utahaný cestoval z roboty na druhou stranu města cca 30 min. Autobus byl docela plný a zahlédl jedno volné místo vedle dívky, která tam měla pohozený batoh.

Slušně se jí zeptal, jestli má volné místo a ona, že nemá. Vysvětlilo, že držela místo kamarádce, která nastoupila o zastávku dál. Jelikož bylo v autobuse docela dost lidí dívka se začala prodírat k sedadlu vedle kamarádky. Když to zpozoroval učitel zůstal se držet sedadla tak, že se kamarádky k sobě nedostaly a nakonec se celou cestou na prázdném místě vezl jen batoh.

Ponaučení:

Rodiče dnes zapomínají,  že není třeba dětem dát všechno materiálně a tím to končí. Zůstávají dlouho v práci, aby jim zajistily co nejkvalitnější život. No je nejnovější mobil, počítač či tablet to, co skutečně jejich děti potřebují? A kde je výchova? Kde je vzor? Děti chtějí přece jen jejich přítomnost, pohlazení a lásku. I materiální věci jsou důležité, ale ne v přehnané míře.

Starší generace se ptá, co je to s tou mládeží? My jsme takoví nebyli, byli jsme slušní, vážili jsme si autority. I když jsme toho moc neměli věděli jsme, co je už přes čáru.

Kam dál?

Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Další články