VÁNOČNÍ PEČENÍ: Kokosové koule máčené v čokoládě! Zákusek, který na svátky bezpochyby patří !

2912
Sdílejte
Postup přípravy:
  1. Na plech rozmístíme 220 g kokosu a dáme do trouby sušit při teplotě 50 stupňů do světle hněda. Vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přimícháme vařečkou vychladlý kokos.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem vrstvíme pomocí lžičky hromádky – snažíme se vytvarovat kuličku a dáme do trouby. Pečeme při teplotě 150 stupňů cca 10 – 15 minut.
  4. Máslo utřeme do pěny, přidáme nutelu, oříšky a rum. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  5. Z dortové oplatky vykrojíme kolečka, cukrářským sáčkem naneseme krém, položíme kokosovou kuličku a odložíme do chladničky. Vychladlé namáčíme do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali máslo a necháme na mřížce ztuhnout.

Kam dál?

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Tortilla rolky: Rychlé a velmi chutné občerstvení, kterým ohromíte přátele i rodinu !

Další články