Nejlepší nepečený „Raffaello“ dezert – Lahodný a vláčný jako obláček a není s ním žádná práce

9850
Sdílejte

Želatinu nechte nabobtnat ve vodě – přidejte jen tolik vody, aby byl prášek zakryt.

V hrnci si zahřejte trochu mléka, poté přidejte kokos, odstavte a nechte vychladnout.

Ve velké míse smíchejte kondenzované mléko se šlehačkou. Přidejte vychladlé mléko a dobře promíchejte. Želatinu rozpusťte v parní lázni nebo v mikrovlnné troubě a přidejte ji do mléčné směsi. Nechte několik minut vychladnout.

Do dortové formy vystlané potravinářskou fólií si dejte vrstvu namočených piškotů a polovinu krému.

Recept pokračuje na další straně

Na krém navrstvěte další vrstvu sušenek, přikryjte zbytkem krému a navrch položte opět vrstvu sušenek. Dobře zabalte do potravinářské fólie a na několik hodin odložte do chladničky, dokud krém neztuhne a piškoty nezměknou.

Potom další vrstva sušenek, zbytek krému a končíme další vrstvou sušenek. Dobře zabalíme do fólie a necháme několik hodin vychladnout, dokud krém neztuhne a sušenky nezměknou (nejlepší je nechat dezert v chladničce přes noc).

Vyšlehejte šlehačku do tuhé konzistence, přidejte moučkový cukr a šlehejte do hladka. Vrch posypte kokosem a můžete ozdobit kuličkami Raffaello.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články