Z ruského velvyslanectví chtějí Poláci udělat ZOO nebo veřejné toalety

976
Sdílejte

Pod dozorem pozorovatelů
Samozřejmě šlo o recesi, i když organizátoři zdůraznili, že se akci snažili připravit tak, aby co nejvíce korespondovala s hlasováními na Ukrajině, kde na hladký průběh dokonce dohlíželo vojsko. Kdyby něco. Poláci sice armádu nepovolali, zato si přizvali dvojici zahraničních pozorovatelů z Česka a Itálie.

Vzhledem k nemožnosti vyjádřit se proti, nebylo třeba zakroužkované odpovědi extra kontrolovat. Všechno se tak zázračně urychlilo a už pozdě odpoledne byly známy výsledky. Urnu od brány zastupitelstva převezli na druhou stranu ulice k malému pódiu ve kolečku s velkou fotografií ruského velvyslance Sergeje Andrejeva.

Unikátní účast
„S hrdostí oznamujeme, že volební účast byla 127 procent a 8 promile,“ oznámil po procesu „sčítání hlasů“ lídr happeningu Jakub Kocjan jásajícímu davu. „Občanská volební komise konstatuje, že v referendu byla naprostá většina platných hlasů a všechny s kladnou odpovědí. Polský stát tedy získává právo zabrat majetek bývalého velvyslanectví Ruské federace.“ A co s ním? Nápadů padlo několik. Od ubytovny pro uprchlíky, přes kulturní centrum a ZOO až po veřejné toalety, kterých nikdy není dost.

Kam dál?

Pětiletý chlapec se opil do bezvědomí. Naměřili mi 2,5 promile. Láhev tvrdého našel na ulici

Velké neštěstí v Kravařích na Opavsku : Pětiletá dívka se udusila po vdechnutí párku v rohlíku

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje : „Nemohu zabíjet“

Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Další články