Pokud jste někdy přehnali množství vypitého alkoholu, je velmi možné, že druhý den jste zažili velmi nepříjemný stav, kterým je opice.
Ukazuje se však, že ne vše závisí na tom, kolik jste vypili. To, co jste pili, má v tomto případě velký význam. Některé likéry obsahují chemikálie, které zhoršují příznaky opice.
Po jakém alkoholu je nejhorší opice? Pivo, šampaňské, whisky nebo možná vodka? Než se k tomu dostaneme, zamysleme se nad tím, co je to opice.
Co je to opice?
Každý alkohol obsahuje takzvané kongenéry – chemické látky vznikající v důsledku fermentačních procesů, které dodávají nápojům chuť, barvu a vůni. Bohužel, jsou také zodpovědné za naši nevolnost a bolení hlavy na druhý den. Musíte však vědět, že ne všechny alkoholy obsahují stejný počet kongenérů . Pokud konzumujete alkohol, který jich obsahuje více, máte větší riziko, že následující den vám opice způsobí více problémů.