Příprava
1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, kvásek pak dobře uhněteme s ostatními surovinami kromě másla. Máslo přidáme trochu později, aby vzniklo světlé těsto, dobře uhněteme a necháme vykynout na dvojnásobek.
2. Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm, nakrájíme na 10 cm kostičky a do středu dáme lžíci tvarohové nádivky. Vypracujeme placičku (rohy čtverců uprostřed spojím, jeden na ně stočím) a v dostatečné vzdálenosti je poklademe na pečící papír, necháme asi 15-20 minut odležet a potřeme celým vajíčkem.
3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme do zlatohněda.
DOBROU CHUŤ! ❤️
Kam dál?
- Vyzkoušejte tradiční Bratislavskou roládu doplněnou o neodolatelný kokosový kmen
- Vepřové maso s majoránkovými bramborami: Geniální oběd za 30 minut a nemusíte řešit ani večeři !
- Jablečné povidla bez práce: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření v hrnci nevrátí !
- Toto je lepší než griliášky: 15-minutové oplatkové řezy bez pečení, vypadají i chutnají úžasně !