Kynuté pečivo s tvarohem: Toto je nádhera !

3672
Sdílejte

Příprava
1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, kvásek pak dobře uhněteme s ostatními surovinami kromě másla. Máslo přidáme trochu později, aby vzniklo světlé těsto, dobře uhněteme a necháme vykynout na dvojnásobek.
2. Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm, nakrájíme na 10 cm kostičky a do středu dáme lžíci tvarohové nádivky. Vypracujeme placičku (rohy čtverců uprostřed spojím, jeden na ně stočím) a v dostatečné vzdálenosti je poklademe na pečící papír, necháme asi 15-20 minut odležet a potřeme celým vajíčkem.
3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme do zlatohněda.
DOBROU CHUŤ! ❤️

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články