Příprava
1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, kvásek pak dobře uhněteme s ostatními surovinami kromě másla. Máslo přidáme trochu později, aby vzniklo světlé těsto, dobře uhněteme a necháme vykynout na dvojnásobek.
2. Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm, nakrájíme na 10 cm kostičky a do středu dáme lžíci tvarohové nádivky. Vypracujeme placičku (rohy čtverců uprostřed spojím, jeden na ně stočím) a v dostatečné vzdálenosti je poklademe na pečící papír, necháme asi 15-20 minut odležet a potřeme celým vajíčkem.
3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme do zlatohněda.
DOBROU CHUŤ! ❤️
Kam dál?
- Recept na turecké bramboráky jsem si dovezla z dovolené: Jsou ohromně chutné a zbláznila se do nich celá rodina!
- 3 základní tajemství plněného zelí, které mnohé ženy v domácnosti neznají !
- Každý opěvuje tyto hrnečkové bagety: Jen zamíchat a poté dát na plech, není s nimi žádná extra práce !
- Domácí okurkový salát bez konzervantů a éček s úžasnou chutí. Toto vždy připravujeme když nám zůstane hodně okurek