Příprava
1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, kvásek pak dobře uhněteme s ostatními surovinami kromě másla. Máslo přidáme trochu později, aby vzniklo světlé těsto, dobře uhněteme a necháme vykynout na dvojnásobek.
2. Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm, nakrájíme na 10 cm kostičky a do středu dáme lžíci tvarohové nádivky. Vypracujeme placičku (rohy čtverců uprostřed spojím, jeden na ně stočím) a v dostatečné vzdálenosti je poklademe na pečící papír, necháme asi 15-20 minut odležet a potřeme celým vajíčkem.
3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme do zlatohněda.
DOBROU CHUŤ! ❤️
Kam dál?
- Jednoduchá tvarohová buchta s broskvemi!
- Jako dech jemné jogurtové pečivo – ideální ke kávičce: Vydrží měkoučké i třetí den !
- Rychlý koláč s bohatou jablečnou náplní: Recept mé mámy – podaří se opravdu každému a výsledek si zamilujete !
- Univerzální těsto, které vydrží i týden a upečete z něj koláče, i pizzu: Večer zamícháte, ráno upečete !







