Příprava:
1. Z bílků ušleháme pěnu, žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme cukr, mouku, kakaový prášek, poté vodu. Potom vše promícháme, dáváme pozor, aby se neporušila pěna a pečeme při 180 stupních 30 minut.
2. Mezitím si připravíme krém. Kakaový prášek, kávu v prášku a cukr dobře utřeme s mlékem, pak vyšleháme smetanu a přimícháme ke kakaové hmotě, aby nám vznikla čokoládová pěna a přidáme ztužovače.
3. Když je plát upečený a vychladlý, krém rozetřeme.
4. Na vrch vyšleháme smetanu, posypeme strouhanou čokoládou a necháme vychladit.
Dobrou chuť!
Kam dál?
- Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!
- Švédský mandlový dort: Potěší se rodina, ale i hosti !
- Pomerančové kostky, které se u nás dlouho neohřejí: Jsou perfektní!
- NAKLÁDAČKY líné ženy. Na tento recept nedám dopustit – žádné vaření nálevu, zavařování a mám fantastické okurky na celý rok !