Příprava:
1. Z bílků ušleháme pěnu, žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme cukr, mouku, kakaový prášek, poté vodu. Potom vše promícháme, dáváme pozor, aby se neporušila pěna a pečeme při 180 stupních 30 minut.
2. Mezitím si připravíme krém. Kakaový prášek, kávu v prášku a cukr dobře utřeme s mlékem, pak vyšleháme smetanu a přimícháme ke kakaové hmotě, aby nám vznikla čokoládová pěna a přidáme ztužovače.
3. Když je plát upečený a vychladlý, krém rozetřeme.
4. Na vrch vyšleháme smetanu, posypeme strouhanou čokoládou a necháme vychladit.
Dobrou chuť!
Kam dál?
- Fantastické slané pečivo se sýrem ze smetanového těsta: Křehké a křupavé pečivo, kterým se nebudete umět dojíst !
- Tvarohové řezy nejen na Velikonoce: Každá návštěva si pochutná !
- Maminčin recept na neuvěřitelně lahodný koláč „Opilá třešeň“! Úplně se rozplývá na jazyku…
- Zázračný chlebík z pánve: Tak vynikající, že ho dělám i třikrát týdně – zamícháte a za pár minut voní !







