ŽELÉ
1 čiré nebo citrónové želé
200 ml vroucí vody
300 ml broskvového sirupu
Recept pokračuje na další straně
POSTUP:
1. Tvarohová směs: Velkou obdélníkovou formu o rozměrech 22×33 cm vyložte pečícím papírem. Na dno dejte kulaté piškoty. Broskve vyjměte ze sirupu a sceďte přebytečnou šťávu. Sirup si nechte, budete jej potřebovat na želé.
2. Želatinu namočte do 1/3 šálku studené vody. Odstavte na přibližně 10 minut, aby bobtnal. Potom za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Nepřivádějte k varu, protože želatina během vaření ztratí své želírovací vlastnosti. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
3. Tvaroh, smetanu a moučkový cukr smíchejte mixérem na nízkých otáčkách, dokud se ingredience nespojí. Do vychladlé želatiny přidejte 1 polévkovou lžíci tvarohové směsi, promíchejte a do zbytku tvarohové směsi pomalu vlijte vyšlehanou želatinu a ihned promíchejte mixérem na nízkých otáčkách.