Studený tvarohový koláč s broskvemi a želé. Lahodné osvěžení…

2366
Sdílejte

ŽELÉ
1 čiré nebo citrónové želé
200 ml vroucí vody
300 ml broskvového sirupu

Recept pokračuje na další straně

POSTUP:
1. Tvarohová směs: Velkou obdélníkovou formu o rozměrech 22×33 cm vyložte pečícím papírem. Na dno dejte kulaté piškoty. Broskve vyjměte ze sirupu a sceďte přebytečnou šťávu. Sirup si nechte, budete jej potřebovat na želé.
2. Želatinu namočte do 1/3 šálku studené vody. Odstavte na přibližně 10 minut, aby bobtnal. Potom za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Nepřivádějte k varu, protože želatina během vaření ztratí své želírovací vlastnosti. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
3. Tvaroh, smetanu a moučkový cukr smíchejte mixérem na nízkých otáčkách, dokud se ingredience nespojí. Do vychladlé želatiny přidejte 1 polévkovou lžíci tvarohové směsi, promíchejte a do zbytku tvarohové směsi pomalu vlijte vyšlehanou želatinu a ihned promíchejte mixérem na nízkých otáčkách.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články