Příprava:
1. Odkrojte stonek zelí a nakrájejte jej na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Na tuku opečte slaninu a cibuli. Přidejte zelí, sůl, cukr a restujte 2-3 minuty. Posypte červenou paprikou. Rajčatovou šťávu smíchejte s vodou a zalijte zelí. Přidejte pepř a kmín a vařte pod pokličkou asi půl hodiny.
2. Mezitím vařte rýži 5 minut do křupava, sceďte ji a mírně ochlaďte. Přidáme vejce, sůl, pepř, papriku a promícháme. Nakonec smíchejte s masem.
Vytvořte 12 knedlíků a navrstvěte je na zelí. Zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte 15 minut.
3. Mouku smíchejte s vodou, dokud se v ní neudělají hrudky a opatrně ji vmíchejte do zelí. Vařte dalších 5 minut.
Pokud chcete, můžete přidat trochu více octa, ačkoli rajčata ji dělají příjemně zakysanou.
Kam dál?
- Tvarohová lahůdka z hrnečku: Úžasný šťavnatý koláč připraven za 15 minut – pro mou rodinu číslo 1 !
- Rychle připravený, šťavnatý steak v cibulové marinádě. Recept, který budete milovat !
- 15minutový koláč bez pečení: Osvěžující, sladký, lahodný koláč, který se nepeče a jehož příprava nevyžaduje žádné úsilí
- Mega chutná broskvová dort, která se nepeče: Takové recepty miluji – žádná práce a šťastná je celá rodina !