Příprava:
1. Odkrojte stonek zelí a nakrájejte jej na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Na tuku opečte slaninu a cibuli. Přidejte zelí, sůl, cukr a restujte 2-3 minuty. Posypte červenou paprikou. Rajčatovou šťávu smíchejte s vodou a zalijte zelí. Přidejte pepř a kmín a vařte pod pokličkou asi půl hodiny.
2. Mezitím vařte rýži 5 minut do křupava, sceďte ji a mírně ochlaďte. Přidáme vejce, sůl, pepř, papriku a promícháme. Nakonec smíchejte s masem.
Vytvořte 12 knedlíků a navrstvěte je na zelí. Zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte 15 minut.
3. Mouku smíchejte s vodou, dokud se v ní neudělají hrudky a opatrně ji vmíchejte do zelí. Vařte dalších 5 minut.
Pokud chcete, můžete přidat trochu více octa, ačkoli rajčata ji dělají příjemně zakysanou.
Kam dál?
- Vzala meloun a smíchala ho se zázvorem. Za 15 minut připravila neuvěřitelně osvěžující koktejl. Hosté nenechali ani kapku!
- Jen 10-minut práce a oběd se už peče: Tyto chutné zapékané vepřové plátky budete zbožňovat!
- Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !
- ZÁZRAČNÉ linecké těsto se kterým se pracuje HNED: Cukroví z něj objednává celá naše ulice !