Koláček se smetanou a jogurtovým krémem: Lehoučká dobrotka pro každý den !

2676
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Příprava:
1. Z bílků vyšleháme v misce tuhý sníh a poté po částech přidáváme cukr a stále mícháme. Snížíme otáčky mixéru na polovinu a po jednom přidáváme žloutky a olej.
2. Do vyšlehaných vajec prosejeme mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše spolu jemně promícháme vařečkou, dokud se suroviny nespojí. Vylijeme na plech (25×35) vystlaný pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 40 minut. Po vychladnutí těsto rozřízneme podélně na dvě části.
3. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Potom jej ohřívejte v mikrovlnce nebo v hrnci jen do té doby, než se rozpustí. Nezapomeňte želatinu nevařit, protože ztratí své vlastnosti.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články