Toto může být důvod, proč přibíráte !

4450
Sdílejte

Játra jsou jedním z nejdůležitějších orgánů v lidském těle. Je zodpovědná za množství důležitých procesů, nebo jinak řečeno, je filtrem, přes který se zachycují všechny toxické látky v těle. Kromě toho má i další důležité funkce.

Ve skutečnosti je jich však mnohem víc, než byste si mysleli. Játra mají více než 400 funkcí, počínaje trávením tuků a ukládáním vitamínů a minerálů pocházejících z přijaté potravy. Vzhledem k těmto funkcím není překvapením, že většina odborníků považuje játra za jeden z nejdůležitějších orgánů v těle.

Je však důležité, abyste játra zbytečně nepřetěžovali, protože to může vést k vážným komplikacím, které mohou být v některých případech i smrtelné.

Jak se játra vyrovnává s toxickými látkami?
V první fázi detoxikace, která probíhá v játrech, se pomocí enzymů rozkládají toxiny na méně škodlivé sloučeniny. Ve druhé fázi se tyto toxiny vážou na jiné molekuly, které zvyšují jejich rozpustnost ve vodě. Díky tomu se snáze vylučují z těla.

Úsilí o ochranu jater se vyplatí všem

Kromě skutečného úsilí o zdravý životní styl se někteří lidé stále vystavují toxinům z každodenního prostředí. Proto je v každém případě důležité detoxikovat, abyste ochránili svá játra, a tím i celé tělo.

Máte pomalá játra?
Ti, kteří mají zpomalenou funkci jater, by ji neměli zbytečně zatěžovat. Přebytečné toxiny, které játra nedokáže zpracovat, se v těle ukládají ve formě tukové tkáně.

Kam dál?

Co jíst k večeři, abyste zhubli 15 kilogramů za půl roku? Nejen saláty a polévky

Rada známého dietologa : Nezáleží na tom co jíte, ale co pijete! Chcete-li se zbavit tuku již za 8 dní, měli byste vědět o tomto

3 druhy OVOCE, které vyženou TUKY ze stehen a hýždí: Tito ničitelé CELULITIDY ukazují svou SÍLU!

Jaká by měla být vaše ideální hmotnost podle vašeho tvaru těla, stáří a výšky?

Hubnutí po 40-tce: 6 pravidel, která je třeba dodržovat a úspěch máte zaručen!

Další články