Smrt slavného českého herce: Dcera ho nechala zemřít doma. Ležel v kuchyni

22434
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Režíroval i po smrti
Slavný herec na základě vlastního přání skončil na rozptylové loučce hřbitova v pražské části Zbraslav. „Na to místo chodíval velmi rád. Rozptýlená je tam i jeho vynikající přítelkyně, skvostná herečka Dana Medřická,“ prozrazuje Barbora. V souvislosti s poslední rozloučení legendárního herce se do televizní historie dostal brbt moderátorky, který už těžko něco překoná. Když v přímém přenosu viditelně strémovaná sdělovala detaily, z úst jí vypadlo, že nad Národním divadlem proletí rakev. Vzápětí se omluvila a opravila, že letadlo, protože Luděk Munzar byl také vášnivý pilot.

Mohlo by se zdát, že o čerstvou vdovu Janu Hlaváčovou se bude po slovech moderátorky pokoušet infarkt, ale právě naopak. „Viděli jsme to v jejím pokoji a velmi nás to rozesmálo. Jsme přesvědčeni, že ten brbt shora zrežíroval sám, protože to bylo přesně ve stylu jeho sarkastického humoru. Moderátorka za to nemůže. Pokud proto měla nějaké problémy, jménem naší rodiny se jí omlouvám,“ řekla nám Barbora pobaveně i po letech. Zpětně je televizi vděčná i za vysílání přímého přenosu. „Máma by kvůli zdravotním problémům transport do divadla nezvládla. Takhle ho alespoň mohla sledovat z pohodlí postele,“ vysvětluje.

Posmrtný odkaz
O několik let později připravil herec své rodině další překvapení. Když během pandemických prázdnin předělávali dům a instalovali podlahové topení, našli od něj posmrtný odkaz. „Poté, co jsme v chodbě odstranili vestavěnou skříň, všimli jsme si v betonu od něj vyryto: Jane a dětem, Terezce a Barunce 1979. Stáli jsme nad tím a věru, vyronili jsme i slzu. Když nápis viděl šéf stavby, sám řekl, že ho přece nemůžeme rozbít. Takže s chlapy vymysleli způsob, jak ho z něj vyříznout bez poškození. Teď to máme u zahradní stezky hned vedle květinek,“ prozrazuje.

Vztah svých rodičů, ačkoli přiznává, že není objektivní, označuje za láskyplný. „Vždy se milovali a respektovali. Důležité bylo, že se měli ve vzájemné úctě, porozumění a toleranci. Máma musela nejednou přemoci strach z otcových adrenalinových zálib a on zase byl shovívavý při ní, když zejména ve druhé části své kariéry velmi mnoho času věnovala svým studentům. Navzdory všemu jsem doma nikdy nezaznamenala žádnou výraznější hádku. Ani jen zvýšení hlasu,“ připomíná významně. „Energeticky spolu fungovaly výborně. Navzájem se uměli i pochlubit. Měli mimořádný vztah až do posledních otcových chvil. Byl neústupný zastánce morálky a pravdy. Opravdu velký duch. Stále ho cítím mezi námi,“ dodává.

Sama ideální rodinné štěstí našla až podruhé. První manželství Barbory ​​Munzarové s hercem Jiřím Dvořákem, se kterým mají dceru Annu, totiž ztroskotalo. Jejím současným manželem je herec Martin Trnavský, se kterým se seznámila během účinkování v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Kam dál?

Obrovské neštěstí prožívá moderátorka Novy Petra Svoboda : Přišla o manžela. Ondřeje Křivku srazil na kole nepozorný řidič

První slova Aničky Slováčkové na vyjádření Pavla Novotného : Tenhle pán se chce jen zviditelňovat na mé rodině to dělá už dlouho, jsme na to zvyklí

Vladimír Růžička : Vadí mi, že na MS nemohou startovat Rusové. Sportovci nemůžou za to, jaká je situace mezi Ruskem a Ukrajinou

Pamatujete si na seriál Dempsey a Makepeacová ? Jak dnes vypadají představitelé seriálu

Agáta Hanychová po letech přiznala, že Prachaře podváděla. Za její nevěru si mohl sám…řekla

Další články