Fantastické koblihy s čokoládou a šlehačkou: Všichni se budou olizovat až za ušima !

4852
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

4. Šišky necháme na prkně kynout asi 20 minut, během kterých zahřejeme tuk. Když koblihy vykynou, házejte je do rozpáleného tuku a smažte 2-3 minuty z každé strany. Hotové koblihy odložte na papírovou utěrku a nechte úplně vychladnout (pokud je chcete se šlehačkou) nebo teplé koblihy posypte moučkovým cukrem.
5. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Potom začněte šlehat smetanu s cukrem. Když se mírně zpění, přidejte ztužovač a pokračujte ve šlehání, dokud krém neztuhne.
6. Šišky překrojte na polovinu. Na jednu polovinu dejte šlehačku. Vrchní část koblihy namočíme do čokolády a položíme na šlehačku.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články