Koblihy si můžete připravit, kdykoliv na ně dostaneme chuť 🙂 Na jejich výrobu se používá nejčastěji kynuté těsto.
Ingredience
Kvásek:
50 g čerstvého droždí
1 čajová lžička cukru (5 g)
3 polévkové lžíce žitné mouky (30 g)
1/2 šálku teplého mléka (125 ml)
Všechny přísady na kvásek dejte do mísy. Potom důkladně promíchejte, aby nevznikly hrudky.
Nechte ho 15-20 minut kynout.
Těsto na koblihy:
celý kvásek
4,5 šálku polohr. mouky (700 g)
8 vaječných žloutků
1/2 šálku cukru (100 g), nejlépe jemného cukru na pečení
1 sklenice mléka (250 ml)
100 g oleje
3 lžíce oleje
1 sklenice lihu (nepovinné, aby koblihy „nepily“ tuk)