POSTUP
1. Těsto: Vyšleháme sníh z 5 bílků, 5 lžic cukru krupice a se špetkou soli. Přidáváme k tomu postupně za stálého šlehání (na nejnižší stupeň) 5 žloutků, 4 lžíce horké vody a 3 lžíce oleje, nakonec 7 lžic polohrubé mouky s 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm pečeme na 180°C 15 – 20 minut.
2. Krém: Ušleháme šlehačku. Pomazánková másla s cukry a tvarohem důkladně vyšleháme a ručně jemně vmícháme ušlehanou šlehačku.
3. Na upečený a vychladlý korpus natřeme třetinu krému, rozložíme kolečka banánů těsně vedle sebe, natřeme druhou třetinu krému. Uvaříme hrnek silné kávy a necháme vychladnout. Do kávy namáčíme piškoty a uložíme vedle sebe na krém. Nahoře rozetřeme zbytek krému a posypeme strouhanou čokoládou a můžeme ozdobit i ovocem.
Přejeme dobrou chuť a pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej i se svými přáteli.
Kam dál?
- Upekla placky z banánů a polila je horkým ovocem. Taková snídaně ji dostala do formy hned po prvním soustu!
- Prastarý recept na nejlepší plněné zelí od mojí tety ze Slovenska. Tento recept je cennější, než ledajaké hmotné statky !
- Bezkonkurenční věnečky s pudinkovým krémem. Uspokojí i náročnější mlsouny
- Pečené karbanátky v omáčce: Ještě jsem nejedla nic lepší z mletého masa, chuť překvapí i náročné strávníky !