Skutečná maďarská specialita, kterou mnoho lidí nezná !

30622
Sdílejte

Maďarsko je velice úrodná země, ve které žije temperamentní národ s barvitou historií a ta se odráží i v gastronomii. Maďaři mají mnoho typických delikates.Tato specialita určitě nadchne každého.

Složení:

Na těsto:
400 g brambor (uvařených, rozmačkaných).
90 ml 2,8% mléka
1 čajová lžička krystalového cukru
30 g droždí (čerstvé)
540 g pšeničné polohr. mouky
45 ml oleje na vaření
0,5 čajové lžičky soli
340 ml vody
olej na potření

Na vrch:

Kam dál?

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Další články