Skutečná maďarská specialita, kterou mnoho lidí nezná !

33705
Sdílejte

Maďarsko je velice úrodná země, ve které žije temperamentní národ s barvitou historií a ta se odráží i v gastronomii. Maďaři mají mnoho typických delikates.Tato specialita určitě nadchne každého.

Složení:

Na těsto:
400 g brambor (uvařených, rozmačkaných).
90 ml 2,8% mléka
1 čajová lžička krystalového cukru
30 g droždí (čerstvé)
540 g pšeničné polohr. mouky
45 ml oleje na vaření
0,5 čajové lžičky soli
340 ml vody
olej na potření

Na vrch:

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články