Máma mě naučila připravovat tyto křehké tvarohové rolky: Elegantní a velmi chutné!

60275
Sdílejte

1/2 PL mouky

1 bílek

Na potření:

1 žloutek

mléko

Postup:
Do větší mísy přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl.

Metličkou utřeme.

Dále přidáme změklé máslo, kefír nebo smetanu.

Dobře promícháme.

Recept pokračuje na další straně

Do směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, rukou zamícháme.

Vyhněteme měkké těsto.

Misku překryjeme.

Těsto necháme 10 minut odstát.

Do misky přidáme tvaroh, moučkový cukr a bílek.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články