VELIKONOČNÍ slaný koláč: 5 vajec, 5 lžic smetany, 5 lžic mouky, kousek šunky a pohoštění máte vybaveno !

1738
Sdílejte

Šunku nebo slaninu nakrájejte nadrobno.

Na Velikonoce je vynikající alternativou nakrájené vařené uzené maso.

Maso vmícháme do těsta.

Papriky nakrájejte nadrobno.

Také je přidejte do směsi.

Nyní jen ochuťte pepřem a solí podle chuti.

Můžete přidat i bylinky – například petrželku nebo kopr.

Recept pokračuje na další straně

TIP:

Moje babička zvykla prodávat i nadrobno nakrájenou mladou kopřivu nebo medvědí česnek, podle toho, co právě nasbírala.

Je to opravdu vynikající velikonoční vylepšení.

Směs nyní jen navrstvěte do podélné vymazané formy.

Pečte při 180 stupních 40-45 minut (nebo podle trouby).

Po vychladnutí můžete podávat.

Tento recept je vynikající teplý i pro studeno.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články