VELIKONOČNÍ slaný koláč: 5 vajec, 5 lžic smetany, 5 lžic mouky, kousek šunky a pohoštění máte vybaveno !

1816
Sdílejte

Šunku nebo slaninu nakrájejte nadrobno.

Na Velikonoce je vynikající alternativou nakrájené vařené uzené maso.

Maso vmícháme do těsta.

Papriky nakrájejte nadrobno.

Také je přidejte do směsi.

Nyní jen ochuťte pepřem a solí podle chuti.

Můžete přidat i bylinky – například petrželku nebo kopr.

Recept pokračuje na další straně

TIP:

Moje babička zvykla prodávat i nadrobno nakrájenou mladou kopřivu nebo medvědí česnek, podle toho, co právě nasbírala.

Je to opravdu vynikající velikonoční vylepšení.

Směs nyní jen navrstvěte do podélné vymazané formy.

Pečte při 180 stupních 40-45 minut (nebo podle trouby).

Po vychladnutí můžete podávat.

Tento recept je vynikající teplý i pro studeno.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články