Lahodné řezy s mandarinkami a zakysanou smetanou

8646
Sdílejte

1. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejprve při střední rychlosti a poté na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se zcela rozpustí). Čím více vejce ušleháme, tím kypřeji bude těsto, takže nespěchejte!

2. Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosetou mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečícím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezezlatne.

3. Na náplň ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Potom ji opatrně smíchejte se zakysanou smetanou a do směsi přimíchejte cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus, navrch položte okapané ovoce a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.

4. Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a poté povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň s mandarinkami a dejte do chladu ztuhnout.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články