DĚSIVÉ varování z Ukrajiny: Z Rusy dobyté elektrárny v Černobylu uniká NADMĚRNÁ radiace !

6077
Sdílejte

„Pokud bude v důsledku dělostřelecké palby nepřítele úložiště jaderného odpadu zničeno, radioaktivní prach může pokrýt území Ukrajiny, Běloruska a země Evropské unie, “ varoval Heraščenko.

Situaci na Ukrajině sledujeme také ONLINE >>>
Podle vyjádření běloruské novinářky Hanny Ljubakové na Twitteru ruské jednotky elektrárnu dobyly a zaměstnance, kteří dohlížejí na bezpečnost odstavené elektrárny, vzali za rukojmí.

Podle českého vládního zplomocence pro jadernou energetiku Jaroslava Míla zatím nikdo neví, proč Rusové elektrárnu v Černobylu obsadili. „Nevěřím, že by někdo chtěl provést útok vedoucí k nárůstu radioaktivity v lokalitě či na širším území. Zasáhlo by to i toho, kdo to způsobil,“ míní Míl.

Předsedkyně českého Státního úřadu pro jadernou bezpečnost na Twitteru uklidnila veřejnost, že „v sarkofágu už nejsou radionuklidy, které by mohly způsobit kontaminaci srovnatelnou s rokem 1986 na rozsáhlejším území.“

Kam dál?

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Další články